Υλικά Συνταγής

250 γρ. πένες
400 γρ. φιλέτο σολομού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. βότκα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
ξύσμα από 2 λάιμ
χυμό από 1 λάιμ
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό.
Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Κόβουμε σε μερίδες-μικρά κυβάκια 1-2 εκ. τον σολομό.
Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και αφαιρούμε από την φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε το σολομό στο τηγάνι.
Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr:

Κι όμως μπορείς να το κάνεις κι εσύ! Ο Άκης Πετρετζίκης σου δείχνει πως θα φτιάξεις εύκολα το εντυπωσιακό Princess Cake

Λαχταριστό γλύκισμα σοκολάτας με γιαούρτι και μπανάνα!

Πατάτες γεμιστές με ελιές και πιπεριές

loading...