Χρόνος εκτέλεσης: 30′

Μερίδες: 4

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το εστραγκόν.
  • Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ένα ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
  • Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
  •  Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό, σβήνουμε, προσθέτοντας το μπράντυ στο τηγάνι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ (αν είμαστε πιο έμπειροι μπορούμε να βάλουμε φωτιά στο μπράντι (να φλαμπάρουμε δηλαδή).
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας

recipe_main_akis-petretzikis-kotopoulo-ala-creme-site-1

akispetretzikis.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Κοτόπουλο Cordon Bleu στον φούρνο

Λαχταριστή πατατοβόμβα στο τηγάνι με αλλαντικά και τυρί

Η μακαρονάδα της χρονιάς: Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Επιτέλους! Η Φαίη Σκορδά μίλησε ανοιχτά για την πλαστική στο πρόσωπό της -Τι αποκάλυψε (Βίντεο)

Κόντεψε να λιποθυμήσει η Μαρία Μπεκατώρου! Τα ουρλιαχτά της παρουσιάστριας γκρέμισαν τον πλατό του «Πρωινού» (Βίντεο)

Αγωγή μαμούθ για Κατερίνα Λάσπα – Νεκτάριο Νικολόπουλο! Από ποιον διεκδικούν 600.000€;

loading...