Γιαουρτλού κεμπάπ από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη
Το Youweekly.gr σας παρουσιάζει τον πιο συγκλονιστική συνταγή για γιαουρτλού κεμπάπ.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 φορές περασμένο
250 γρ. κιμά αρνίσιο 2 φορές περασμένο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
250 ml γάλα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. μπούκοβο
1/4 κ.γ. τσιμένι
1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή
3 φέτες ψωμί του τοστ
πίτες και γιαούρτι για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα:
100 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
2Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.
3 Σχηματίζουμε τα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια.
4 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
5 Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τα κεμπάπ.
6 Σερβίρουμε το κεμπάπ με γιαούρτι, τη σάλτσα και τις πιτούλες. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο βίντεο του Youweekly.gr:
[jwplayer_youtube src="DUXJ64uC9_o"]
giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:
Χάσε 3 κιλά εύκολα και γρήγορα για να βάλεις το φόρεμα του ρεβεγιόν χωρίς να.. πιέζεσαι!
Χάσε 6 κιλά σε 6 μέρες με αυτή την χημική δίαιτα!
«Το δέρμα μου είναι ξηρό και αφυδατωμένο τον χειμώνα. Τι μπορώ να κάνω;» Η beauty editor του Youweekly.gr σας απαντά!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 φορές περασμένο
250 γρ. κιμά αρνίσιο 2 φορές περασμένο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
250 ml γάλα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. μπούκοβο
1/4 κ.γ. τσιμένι
1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή
3 φέτες ψωμί του τοστ
πίτες και γιαούρτι για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα:
100 ml ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
2Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.
3 Σχηματίζουμε τα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια.
4 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
5 Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τα κεμπάπ.
6 Σερβίρουμε το κεμπάπ με γιαούρτι, τη σάλτσα και τις πιτούλες. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο βίντεο του Youweekly.gr:
[jwplayer_youtube src="DUXJ64uC9_o"]
giorgostsoulis.com
Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:
Χάσε 3 κιλά εύκολα και γρήγορα για να βάλεις το φόρεμα του ρεβεγιόν χωρίς να.. πιέζεσαι!
Χάσε 6 κιλά σε 6 μέρες με αυτή την χημική δίαιτα!
«Το δέρμα μου είναι ξηρό και αφυδατωμένο τον χειμώνα. Τι μπορώ να κάνω;» Η beauty editor του Youweekly.gr σας απαντά!