Το Youweekly.gr σας παρουσιάζει τον πιο συγκλονιστική συνταγή για γιαουρτλού κεμπάπ.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 φορές περασμένο

250 γρ. κιμά αρνίσιο 2 φορές περασμένο

1 αυγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

250 ml γάλα

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1/4 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. μπαχάρι

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1/4 κ.γ. τσιμένι

1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή

3 φέτες ψωμί του τοστ

πίτες και γιαούρτι για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα:

100 ml ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. πελτέ ντομάτας

αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
2Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.
3 Σχηματίζουμε τα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια.
4 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
5 Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τα κεμπάπ.
6 Σερβίρουμε το κεμπάπ με γιαούρτι, τη σάλτσα και τις πιτούλες. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο βίντεο του Youweekly.gr:

giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Χάσε 3 κιλά εύκολα και γρήγορα για να βάλεις το φόρεμα του ρεβεγιόν χωρίς να.. πιέζεσαι!

Χάσε 6 κιλά σε 6 μέρες με αυτή την χημική δίαιτα!

«Το δέρμα μου είναι ξηρό και αφυδατωμένο τον χειμώνα. Τι μπορώ να κάνω;» Η beauty editor του Youweekly.gr σας απαντά!

loading...