Γιαουρτλού κεμπάπ από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Γιαουρτλού κεμπάπ από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη
Το Youweekly.gr σας παρουσιάζει τον πιο συγκλονιστική συνταγή για γιαουρτλού κεμπάπ.

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 φορές περασμένο

250 γρ. κιμά αρνίσιο 2 φορές περασμένο

1 αυγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

250 ml γάλα

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1/4 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. μπαχάρι

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1/4 κ.γ. τσιμένι

1/4 κ.γ. ρίγανη ξερή

3 φέτες ψωμί του τοστ

πίτες και γιαούρτι για το σερβίρισμα

Για τη σάλτσα:

100 ml ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. πελτέ ντομάτας

αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
2Πλάθουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.
3 Σχηματίζουμε τα κεμπάπ και τα περνάμε σε καλαμάκια.
4 Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
5 Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τα κεμπάπ.
6 Σερβίρουμε το κεμπάπ με γιαούρτι, τη σάλτσα και τις πιτούλες. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο βίντεο του Youweekly.gr:

[jwplayer_youtube src="DUXJ64uC9_o"]

giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Χάσε 3 κιλά εύκολα και γρήγορα για να βάλεις το φόρεμα του ρεβεγιόν χωρίς να.. πιέζεσαι!

Χάσε 6 κιλά σε 6 μέρες με αυτή την χημική δίαιτα!

«Το δέρμα μου είναι ξηρό και αφυδατωμένο τον χειμώνα. Τι μπορώ να κάνω;» Η beauty editor του Youweekly.gr σας απαντά!