Όταν η παράδοση συναντά το μοντέρνο η παραδοσιακή συνταγή της μακαρονόπιτας της γιαγιάς γίνεται πιο ελκυστική σε όλους εμάς.

Yλικά

1 πακέτο φύλλα για πίτα
500 γρ. μακαρόνια No 3 ή Νο 5
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 αβγά χτυπημένα
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
350 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με τα τριμμένα τυριά, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, και το αλατοπίπερο. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι στρώνουμε τρία φύλλα αλειμμένα με λίγο λάδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Απλώνουμε το μισό από το μείγμα μακαρονιών πάνω στο φύλλο και βάζουμε άλλα δύο φύλλα από πάνω από τα μακαρόνια αλειμμένα κι αυτά με το μείγμα. Απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια πάνω από αυτή την στρώση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράσσουμε την πίτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα  αβγά με την κρέμα γάλακτος, και τα ρίχνουμε πάνω στο τελευταίο φύλλο. Ρίχνουμε στο τέλος την τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει, πριν την κόψουμε.

govastileto.gr

loading...