Καλοκαρινή σαλάτα που γίνεται υπέροχος μεζές αν τη σερβίρετε πάνω σε παξιμαδάκια.

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία παξιμαδάκια
  • 1 συσκευασία τόνο σε νερό στραγγισμένη
  • 1 μικρό τρυφερό αγγούρι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα λίγο χυμό λεμονιού αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 πολύ ώριμα και απαλά αβοκάντο

Εκτέλεση
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στήβουμε. Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε. Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.
Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι. Τα λιώνουμε με πιρούνι. Αλείφουμε παξιμαδάκια με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε τονοσαλάτα.

argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γευστικότατη τάρτα σε τραγανή σφολιάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Πεντανόστιμες μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας ζαμπόν και τυριά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου (Βίντεο)

Το πιο λαχταριστό σάντουιτς με κεφτεδάκια και τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη!

loading...