Συστατικά
-340 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
-1 κ.γ. σόδας
-1 ½ κ.γ. αλάτι
-80 ml ελαιόλαδο
-200 γρ. γιαούρτι
-100 ml μπύρα χωρίς γλουτένη

recipe_main_akis-petretzikis-pswmi-xwris-glouteni

  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, και το γιαούρτι που το έχουμε αραιώσει με τη μπύρα.
  • Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά της ζύμης και μετά με το χέρι ζυμώνουμε για λίγο, μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.
  • Πλάθουμε ένα καρβελάκι και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι απο πάνω. .
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα.

Πηγή: http://akispetretzikis.com/

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Φτιάξτε ζαμπονοτυρόπιτα με πλούσια γέμιση χωρίς κανέναν κόπο!

Τραγανή τάρτα με μανιτάρια του Άκη Πετρετζίκη

Η… πικάντικη εκδοχή στα λαζάνια! Δοκιμάστε τα με αρνίσιο κιμά

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Πέγκυ Ζήνα-Γιώργος Λύρας: Βόλτες με την κορούλα τους Ηλέκτρα στη Θεσσαλονίκη- Δείτε πόσο μεγάλωσε (Photos)

Μαύρα μαντάτα για την Μαρία Ηλιάκη λίγο πριν την πρεμιέρα -Τι συνέβη στην παρουσιάστρια

Ποια Γερμανού; Δείτε τη νέα σύντροφο του Μάνου Ιωάνου!

loading...