Υλικά:
200γρ. καπνιστή πασνέτα κομμένο σε κυβάκια
120ml. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
200ml. κρέμα γάλακτος
¼ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
500γρ. μακαρόνια
Αλάτι-πιπέρι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120ml. από το νερό. Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Υλικά:
200γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
120ml. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
6 κρόκους
4 κ.σ. νερό
100-150γρ. τριμμένη παρμεζάνα
500γρ. μακαρόνια
¼ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι-πιπέρι
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120ml. από το νερό. Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το νερό αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσουν. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά με την πανσέτα μέσα στο μπολ, ρίχνουμε την παρμεζάνα το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα αν θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Οι τροφές με τα μεγαλύτερα οφέλη στην υγείας μας!

Δίαιτα 7 ημερών με μήλο και γιαούρτι! Απίστευτα αποτελέσματα!

Μοναδικό! Αυτό είναι το πιο in χτένισμα που θα βλέπεις σε όλες τον Δεκέμβριο!

loading...