Συστατικά
1 φινόκιο καθαρισμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινο τσίλι
1 κ.γ. σπόρους μάραθου ελαφρά σπασμένους
2 εκ. τζίντζερ καθαρισμένο και τριμμένο
400 γρ. ντοματίνια
4 λίτρα νερό
400 γρ. καβουρόψιχα καθαρισμένη
αλάτι και πιπέρι
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
500 γρ. κοντά ζυμαρικά (πέννες ή ριγκατόνι)

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
Κόβουμε το φινόκιο με τη βοήθεια του μαντολίνου σε πολύ λεπτές φέτες(το μαντολίνο είναι ειδικό εργαλείο που κόβει λαχανικά και φρούτα σε ισόπαχες φέτες)
Στο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε τις φέτες του φινόκιο, το σκόρδο, το τσίλι, τους σπόρους μάραθου και το τζίντζερ
Όταν μοσχομυρίσουν όλα, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5′
Παράλληλα βάζουμε μια κατσαρόλα με 4 λίτρα αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά
Όταν βράσει ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού
Στο τηγάνι με τη σάλτσα ρίχνουμε το καβούρι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε ακόμα για 2′-3′
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε
Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το μαϊντανό και επιπλέον αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

Tip
Το καβούρι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συστατικό με πολύ απαλή γεύση οπότε για να βγει αυτή η γεύση δεν πρέπει να το παραμαγειρεύουμε

 

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Pancakes από πατάτα και σάλτσα κρέμας τυριού

Λιώνει στο στόμα! Ψητό χοιρινό μπούτι με πορτοκάλια

Δροσερές τορτίγιες με κοτόπουλο και σαλάτα coleslaw για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Το τόλμησε! Δείτε για πρώτη φορα την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου να ποζάρει χωρίς μακιγιάζ και ρετούς

Χριστίνα Αλούπη: Θα ξετρελαθείτε με το παιδικό δωμάτιο του μωρού της που… έρχεται

Εγκαταλείπει το τραγούδι η Δέσποινα Βανδή; Το νέο επαγγελματικό βήμα στη ζωή της!

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ