Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

Μερίδες: 6

recipe_main_akis-petretzikis-keftedakiaΜέθοδος Εκτέλεσης
  • Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τόσο καλά που να είναι πια σε ίνες το κρέας στο μείγμα.
  • Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο
  • Την επόμενη φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας που και που πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ σε βάθος) το οποίο έχουμε φέρει στους 180 βαθμούς θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά ή σε φριτέζα αφού όμως πρώτα τα αλευρώσουμε καλά.
  • Τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν ρουφάνε πολύ λάδι.
  • Όταν πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι.
  • Συνοδεύουμε με τζατζίκι και σερβίρουμε.

akispetretzikis.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Κόλαση! Μακαρονάδα με γεμιστά κεφτεδάκια

Γευστικότατο κοτόπουλο αλά κρεμ

Κοτόπουλο Cordon Bleu στον φούρνο

τα καλύτερα μας σήμερα:

To σιθρού κορμάκι της Μαρίας Κορινθίου που άναψε φωτιές στο Instagram!

«Έπινε ποτό και τον πήγαιναν σηκωτό στο σπίτι του…»: To μήνυμα της Μίνας Αρναούτη που προκάλεσε αντιδράσεις

Όλο το παρασκήνιο! Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που μίλησε η Μενεγάκη για το τέλος της συνεργασίας της με την Μπήλιου (Βίντεο)

 

loading...