Κάντο μόνη σου! Σπιτικά μπέργκερ από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη...

Κάντο μόνη σου! Σπιτικά μπέργκερ από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη...
ΥΛΙΚΑ
Για τα burger:
4 ψωμιά για burger
800 γρ μοσχαρίσιο κιμά
αλάτι πιπέρι
1-2 ντομάτες
4-5 φύλλα μαρούλι iceberg
1 κγ ζάχαρη
1/4 κγ κανέλα
5-6 φέτες μπέικον
4 αυγά

Για τη sauce:

200 γρ μαγιονέζα
50 γρ γιαούρτι
χυμό από ένα λεμόνι
1/2 κσ πάπρικα γλυκιά
1 κσ κέτσαπ
αλάτι πιπέρι

Για τη sauce ροκφόρ:

25 γρ βούτυρο
1κσ αλεύρι
150ml. κρέμα γάλακτος
50 γρ ροκφόρ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ζητάμε από το χασάπη να μας περάσει δυο φορές τον κιμά από τη μηχανή ώστε να γίνει πιο αφράτος, βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια χωρίς να πιέζουμε πολύ τον κιμά.
2Στη συνέχεια δημιουργούμε μπαλάκια με τα χέρια μας 200 γρ και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας να τα απλώσουμε και τα αφήνουμε στο ψυγεία μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
3Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, παίρνουμε ένα μικρό ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τις φέτες μπέικον από πάνω και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τις δύο πλευρές του μπέικον.
4Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και αφήνουμε το μπέικον στην άκρη.
5Κόβουμε τις ντομάτες σε κάθετες λωρίδες και αφήνουμε στην άκρη. Πλένουμε και το μαρούλι το iceberg και αφήνουμε στην άκρη
6ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΡΟΚΦΟΡ: Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Καλό θα ήταν να βάλουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει από πάνω της να μην κάνει πέτσα.
7Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια γριλιέρα, λαδώνουμε ελαφρά τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε και απ’ τις δυο πλευρές. Το ψήσιμο εξαρτάται από το βαθμό ψησίματος που προτιμάμε στα μπιφτέκια μας.
8Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη. Αν θέλουμε ψήνουμε και τα ψωμάκια μας λίγο απ' τη μέσα πλευρά. Τηγανίζουμε και τα αυγά μας στο τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
9Συναρμολογούμε το burger βάζοντας λίγη sauce μαγιονέζας, το μπιφτέκι, το cheddar, το μαρούλι, τη ντομάτα, το αυγό και το μπέικον.
10Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και τη sauce ροκφορ.

Την συνταγή την είδαμε στο... giorgostsoulis.gr

Το γλυκό της ημέρας: Μπουγάτσα νηστίσιμη!

Φτιάξτε στα γρήγορα το πασχαλινό τσουρέκι της τεμπέλας!

Φαίη Σκορδά: Αυτή είναι η συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια που λατρεύουν τα παιδιά της