Συστατικά

6 μεγάλες πατάτες
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
λίγο μαϊντανό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό και ξύσμα από 1,5 λάιμ
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγη γλυκιά πάπρικα
½ σ.κ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 καρότο βρασμένο, ψιλοκομμένο

recipe_main_IMG_8711Πως θα την φτιάξεις:

Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και φέρνουμε σε βρασμό.

Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι και τις πατάτες.

Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.

Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ.

recipe_main_IMG_8714

Για τη σος γιαουρτιού

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο απ’ το νερό. Ρίχνουμε στις πατάτες τα υπόλοιπα λαχανικά και το μείγμα γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε καλά πιέζοντας ταυτόχρονα τις πατάτες.

Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Πηγή: akispetretzikis.com/el

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Διαφορετική σπανακόπιτα χωρίς φύλο! Δες πως θα την φτιάξεις!

Πεντανόστιμες Μεξικάνικες τορτίγιες με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη!

Καλοκαιρινή τονοσαλάτα από την Αργυρώ – Κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

loading...