Υλικά συνταγής
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκ. σκόρδο σπασμένες
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
12 πομοντόρια (ντομάτες) φρέσκα ή εμπορίου
10 μεγάλα φύλλα φρέσκο βασιλικό
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (κρύο) στο αλουμινόφυλλο
1 συσκευασία ταλιατέλες
500 γρ. μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε χοντρές φέτες και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα και το ροδίζουμε για 8′ στο σύνολο από όλες τις πλευρές.

Το βγάζουμε σε πιάτο και το σκεπάζουμε.

Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και ροδίζουμε για 1′.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ψήνουμε για 2-3′. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και με κουτάλα ζουλάμε να σπάσουν. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 10′ να λιώσουν οι ντομάτες και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο μέσα και βράζουμε για 5′. Τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε τον βασιλικό προς το τέλος του βρασμού.

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά, αν τα θέλουμε πιο ζουμερά.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί, όσο είναι ακόμα ζεστά.

Πηγή: argiro.gr/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Λαχταριστή πατατοσαλάτα με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Διαφορετική σπανακόπιτα χωρίς φύλο! Δες πως θα την φτιάξεις!

Πεντανόστιμες Μεξικάνικες τορτίγιες με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη!

 

loading...