Συστατικά
Για τις πατάτες

4 πατάτες
1/2 σκ. σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
δεντρολίβανο

Για την πανσέτα

500 γρ. πανσέτα χοιρινή χωρίς κόκαλο σε φέτες 1 εκ.
250 γρ. αλάτι χοντρό
4 κλωναράκια δεντρολίβανο
5 κλωνάρια θυμάρι
1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
1 κ.γ. αστεροειδή γλυκάνισο
100 γρ. ζάχαρη καστανή
φλούδα από 1 λεμόνι
μαϊντανός
φρέσκο κρεμμύδι
Για την σως

1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ. νερό
ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις πατάτες

Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τις πατάτες που έχουμε πλύνει πάνω στα αλουμινόχαρτα και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Σε κάθε αλουμινόχαρτο βάζουμε 1/2 σκ. σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, (προαιρετικά και βούτυρο) και λίγο δεντρολίβανο και κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτα.
Τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 45 λεπτά.

Για την πανσέτα

Στον κάδο του μπλέντερ χτυπάμε αλάτι χοντρό, καστανή ζάχαρη, λίγο αστεροειδή γλυκάνισο, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο και φλούδα από 1 λεμόνι.
Κόβουμε την πανσέτα σε φέτες, περίπου 1 δάχτυλο χοντρές.
Σ’ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα και από πάνω τις πανσέτες. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη μαρινάδα και πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 – 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις πανσέτες σε ένα μπολ με νερό και τις ξεπλένουμε να φύγει η μαρινάδα.
Τοποθετούμε τις πανσέτες μας σε χαρτί κουζίνας και βάζουμε και από πάνω να ρουφήξουν την υγρασία. Ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε την γκριλιέρα ή το ταψί μας σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πανσέτες για 3-4 λεπτά.

Για την σως

Σ’ένα μπολάκι, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το νεράκι για να γίνει μια σάλτσα.
Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι και η πατατοσαλάτα είναι έτοιμη.
Για το σερβίρισμα

Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, τις χοντροκόβουμε και ρίχνουμε από πάνω τη σως.
Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, προσθέτουμε από πάνω και τις πανσέτες μας και ολοκληρώνουμε με λίγη σως από πάνω.

Tip
Πραγματικά μια υπέροχη μαρινάδα που χρησιμοποιώ όλη την ώρα, είναι πολύ επιθετική αλλά και δραστική, οπότε μην αφήσετε παραπάνω απο 20-30 λεπτά τις πανσέτες σας.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Απολαυστικό ριζότο με γαρίδες και μελιτζάνα του Άκη Πετρετζίκη

Βαρέθηκες τις ίδιες συνταγές; Δοκίμασε καλοκαιρινούς γαριδοκεφτέδες

Μοναδική σπιτική συνταγή! Φτιάξε το λεμονάτο της μαμάς σου και συνόδευσέ το με ρύζι

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Λιώσαμε! Η τρυφερή φωτογραφία της Παπαρίζου για την επέτειο γάμου της με τον Καψάλη

Δούκισσα Νομικού: Μιλάει πρώτη φορά για την εγκυμοσύνη – Πότε παντρεύεται με τον Θεοδωρίδη;

Θρήνος στη showbiz! Πέθανε αγαπημένος σκηνοθέτης

loading...