Συστατικά
350 γρ. αλέυρι
250 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
40 γρ. νερό παγωμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο αυγού
1 κρόκο για άλειμμα

Για τη γέμιση

500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
500 γρ. κατσικίσιο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 πρέζα πιπέρι
ένα ματσάκι σχοινόπρασο
φρέσκο θυμάρι
2 κρόκοι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μίξερ. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί τελείως. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε τον έναν κρόκο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το παγωμένο νερό μέχρι η ζύμη να δέσει και να γίνει αρκετά μαλακή για να τη δουλέψουμε.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αλευροβουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 28 εκ. στρογγυλή και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες και βάζουμε το ζυμάρι ανάμεσα τους εφόσον έχουμε αλευρώσει καλά και το ζυμάρι και τις λαδόκολλες. Με τον πλάστη ανοίγουμε το φύλλο ανάμεσα από τις λαδόκολλες .
Ανοίγουμε καλά μέχρι το φύλλο μας να γίνει λεπτό σαν δέκα φύλλα χαρτί ενωμένα.
Με τη βοήθεια του πλάστη μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα.
Πατάμε απαλά με τα χέρια μας τη ζύμη έτσι ώστε να κολλήσει καλά στα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στον πάτο της τάρτας. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και προσθέτουμε βάρος (όσπρια). Σκεπάζουμε και το βάρος γυρίζοντας τη μεμβράνη.
Ψήνουμε την τάρτα μαζί με το βάρος σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μισή ώρα.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς ενώ βγάζουμε το βάρος και αλείφουμε με ένα πινέλο με τον κρόκο αραιωμένο με νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βγάζουμε τη τάρτα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 βαθμούς.
Όταν η τάρτα μας κρυώσει στρώνουμε το κατσικίσιο τυρί σπασμένο σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, τα αυγά το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Βάζουμε τη τάρτα στο φούρνο και με προσοχή ενώ η τάρτα είναι ήδη μέσα ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας από πάνω με ένα δοσομετρικό δοχείο.
Ψήνουμε για μία ώρα μέχρι η γέμιση να σφίξει και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σβήνουμε και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Πεντανόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο με mayo-honey σως

Μοσχάρι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα!

Δροσερή ρυζοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Αννίτα Πάνια – Νίκος Καρβέλας: Θερμό επεισόδιο και καυγάς μπροστά σε όλους στην Καλαμάτα!

«Θέλω πριν κλείσω τα μάτια μου να γίνει καλά το παιδί μου» – Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της Νένας Χρονοπούλου!

Απίστευτο! Στην φυλακή η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου!

loading...