Συστατικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες 1 εκ
3 στικ σέλερι καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κομματάκια 5 εκ.
2,5 κούπες κόκκινο κρασί
8 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
3 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε κομμάτια και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρασί και το θυμάρι, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί στο μισό η ποσότητα του κρασιού ώστε να φύγει το αλκοόλ και να μην πικρίσει το φαγητό μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο.
Βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας για 2 ώρες περίπου ανακατεύοντας ανα διαστήματα μέχρι να μαλακώσει.

 

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας- Απλά αλλά μοναδικά!

Ο διαφορετικός μουσακάς του Άκη Πετρετζίκη! Δοκιμάστε τον με φακές και μελιτζάνα

Απίθανα χορτοφαγικά burgers με σος αβοκάντο

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ανατριχιαστικό! Τα λόγια της Αλίκης Βουγιουκλάκη μόλις έμαθε το πρόβλημα υγείας της!

Κραυγή αγωνίας από πασίγνωστο Έλληνα ηθοποιό! Ο γείτονας του παραπλάνησε τον γιο του…

Πόλεμος στην οικογένεια Μπιθικώτση! Στα «μαχαίρια» τα δυο αδέλφια για τον πατέρα τους

loading...