Μοσχομυριστή πίτα που τρώγεται ως σνακ αλλά εξίσου ευχάριστα και ως πρωινό.

Μερίδες:για ένα ταψί διαμ. 22-26εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:60′

Υλικά

2 φύλλα κουρού ή 4 χειροποίητα φύλλα
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
750γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο λιωμένη με πιρούνι
1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη μυζήθρα και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης κουρού ή τα δύο πρώτα χειροποίητα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα κι αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί.

Μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέμιση. Σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κουρού και το λαδώνετε (ή με τα δύο τελευταία χειροποίητα φύλλα τα οποία λαδώνετε ένα προς ένα).

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

olivemagazine.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μια ιδιαίτερη συνταγή για το Πασχαλινό τραπέζι: Φτιάξτε φλαούνες από την Κύπρο!

Κρουασάν γεμιστά με τυρί, μπέικον και ομελέτα, μια εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Πάστα φλόρα αλμυρή με σπανάκι! Δοκιμάστε κι εσείς την νόστιμη αυτή συνταγή!

loading...