Φτιάξτε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες με παρμεζάνα!
Αυτές οι πατάτες είναι το τέλειο σνακ ή ορεκτικό! Λατρεύουμε να τις βουτάμε σε sour cream, ή κέτσαπ!
Για τις πατάτες θα χρειαστείτε:
4 Μεσαίες πατάτες
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη , κρεμμύδι σε σκόνη , πιπέρι , αλάτι
1/2 κ.γ. Μαϊντανός
4 κ.σ. Φρέσκια παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 C και βάλτσε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Κόβετε πατάτες σε λεπτές φέτες 0,6 εκ. και ανακατεύετε με το ελαιόλαδο , το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη , το αλάτι και 2 κ.σ. παρμεζάνα.
Ψήνετε τη μια μεριά για 30′ ή μέχρι να γίνει καφέ και γυρίζετε τις πατάτες μετά από 15 λεπτά.
Μόλις πάρουν ένα καφέ χρώμα πασπαλίζετε με άλλες 2 κ.σ. παρμεζάνας και ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πηγή: athensmagazine.gr
Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:
Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Λαζάνια με κιμά και κρέμα τυριών!
Cheesecake με επικάλυψη σοκολάτας και κομμάτια καραμέλας!
H συνταγή της Σταματίνας Τσιμτσιλή για σπιτικά τσιπς!
Για τις πατάτες θα χρειαστείτε:
4 Μεσαίες πατάτες
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη , κρεμμύδι σε σκόνη , πιπέρι , αλάτι
1/2 κ.γ. Μαϊντανός
4 κ.σ. Φρέσκια παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 C και βάλτσε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Κόβετε πατάτες σε λεπτές φέτες 0,6 εκ. και ανακατεύετε με το ελαιόλαδο , το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη , το αλάτι και 2 κ.σ. παρμεζάνα.
Ψήνετε τη μια μεριά για 30′ ή μέχρι να γίνει καφέ και γυρίζετε τις πατάτες μετά από 15 λεπτά.
Μόλις πάρουν ένα καφέ χρώμα πασπαλίζετε με άλλες 2 κ.σ. παρμεζάνας και ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πηγή: athensmagazine.gr
Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:
Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει: Λαζάνια με κιμά και κρέμα τυριών!
Cheesecake με επικάλυψη σοκολάτας και κομμάτια καραμέλας!
H συνταγή της Σταματίνας Τσιμτσιλή για σπιτικά τσιπς!