ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
500 γραμμ. πένες
500 γραμμ. φρέσκο ανθότυρο
λίγα φυλλαράκια φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
20 ντοματίνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1. Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση. Τα αραδιάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι, ίσα που να τα χωράει, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15΄.

2. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το ανθότυρο και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, το ελαιόλαδο και το βασιλικό. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε στο μπολ 1/3 φλ. τσαγιού από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε να κρεμώσουν τα τυριά.
3. Σουρώνουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και τα ψητά ντοματίνια με όλα τα υγρά που τυχόν υπάρχουν στο ταψί. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε τέσσερα πιάτα.

Πηγή: argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σήμερα η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει την φημισμένη γαλατόπιτα της Μάνης!

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και μουστάρδα! Ένα πιάτο για λίγους…

Aυτή είναι η μοναδική συνταγή για ελληνικά μακαρόν! Θα ξετρελαθείτε!

 

loading...