Πικάντικα τυροπιτάκια με φέτα και ελιές

Πικάντικα τυροπιτάκια με φέτα και ελιές
Συστατικά
Για τη ζύμη

425 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
175 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ηλιέλαιο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.σ. ξύδι
σουσάμι για πασπάλισμα

Για τη γέμιση

230 γρ. τριμμένη φέτα για τη γέμιση
5 κ.σ. ελιές καλαμών σε ροδέλες
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό για άλειμμα
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
Ζύμωνουμε ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ανακατεύουμε τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια μαζί με τις ελιές και μπόλικο πιπέρι.
Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη (όσο ένα καρύδι), τα ανοίγουμε σε πιτάκια.
Βρέχουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με τα δάχτυλά μας γύρω γύρω το κάθε φύλλο.
Βάζουμε σε κάθε πιτάκι απο ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πατώντας την περιφέρεια εκεί που ενώνονται τα δύο φύλλα με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτα.

 

 

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Pancakes από πατάτα και σάλτσα κρέμας τυριού

Λιώνει στο στόμα! Ψητό χοιρινό μπούτι με πορτοκάλια

Δροσερές τορτίγιες με κοτόπουλο και σαλάτα coleslaw για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Ράκος η Τατιάνα Στεφανίδου στην πρεμιέρα της! Έκλαιγε με λυγμούς για τον χαμό του συνεργάτη της Λάμπρου Χαβέλα (Βίντεο)

Αποκάλυψη-βόμβα από τον Δήμο Βερύκιο on air: Αυτή είναι η επόμενη μέρα για τον Alpha

Την τσακώσαμε! Με γοητευτικό συνοδό το «έκαψε» στα μπουζούκια η Ευαγγελία Αραβανή