Συστατικά
Για τη ζύμη

130 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
2 αυγά (το ένα χωρισμένο σε ασπράδι και κρόκο)
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. σιμιγδάλι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση

400 γρ. τυριών (γραβιέρα, φέτα, παρμεζάνα ή ό,τι έχετε στο ψυγείο σας), κρατήστε λίγο για πασπάλισμα
100 γρ. τυρί κρέμα
1 πιπεριά κόκκινη, καυτερή, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη), ψιλοκομμένα
πιπέρι
αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε να αφρατέψουν καλά.
Ρίχνουμε μέσα και το αλάτι και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ένα αυγό, ελαφριά χτυπημένο.
Το δεύτερο αυγό το χωρίζουμε σε κρόκο και ασπράδι. Ρίχνουμε τον κρόκο στο μείγμα που βρίσκεται στο μίξερ. Το ασπράδι θα το χρησιμοποιήσουμε για άλειμμα της ζύμης στο τέλος.
Ανακατεύουμε το αλεύρι το μπέικιν και το σιμιγδάλι σε ένα μπολ.
Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε στην αρχή με μία κουτάλα και μετά λίγο με τα χέρια, δημιουργώντας ένα όμορφο ζυμάρι.
Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να παγώσει.
Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, ξεκινάμε τη γέμισή μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα.

Για τη γέμιση

Τρίβουμε τα τυριά στον χοντρό τρίφτη, εκτός από τη φέτα που την σπάμε με τα χέρια.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα τυριά, το τυρί κρέμα, την πιπεριά, τα μυρωδικά και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αν τα τυριά μας δεν είναι αρκετά αλμυρά,  προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Αφήνουμε το μπολ στην άκρη για να ετοιμάσουμε τη ζύμη μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα  20 εκ.
Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι από το ζυμάρι και με τη βοήθεια ενός πλάστη και λίγο αλεύρι,  το ανοίγουμε και το απλώνουμε στον πάτο της φόρμα μας, αφήνοντας λίγο ζυμάρι να προεξέχει από τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και γυρίζουμε τη ζύμη που προεξέχει προς τα μέσα.
Ανοίγουμε λίγο περισσότερο το δεύτερο ζυμάρι μας γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε πτυχώσεις στην επιφάνεια της πίτας.
Απλώνουμε το φύλλο πάνω από τη γέμιση και προσπαθούμε να κάνει πτυχώσεις.
Αλείφουμε το φύλλο με το ασπράδι των αυγών με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί αν θέλουμε.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραία χρυσαφένιο χρώμα.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Απολαυστικό ριζότο με γαρίδες και μελιτζάνα του Άκη Πετρετζίκη

Βαρέθηκες τις ίδιες συνταγές; Δοκίμασε καλοκαιρινούς γαριδοκεφτέδες

Μοναδική σπιτική συνταγή! Φτιάξε το λεμονάτο της μαμάς σου και συνόδευσέ το με ρύζι

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Φαίη Σκορδά: Αναστάτωσε όλη την παραλία παίζοντας beach volley – Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί!

Ελένη Μενεγάκη: Δείτε την με την πεθερά και τα παιδιά της λίγο πριν φύγουν για Άνδρο

Σκάνδαλο! Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός μπλεγμένη σε ερωτικό τρίγωνο – Ποια είναι;

loading...