Πιροσκί συνταγή πραγματικά πετυχημένη .. Σας τη δίνω με όλη μου την καρδιά! Καλή απόλαυση..!!! Από τον Γιώργο Τσούλη….

Υλικά για τη ζυμή:
13γρ. νωπή μαγιά ή 4γρ. ξερή
400ml. χλιαρό νερό
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 ml. Ηλιέλαιο
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη γέμιση:
1)Λουκάνικα μικρά Φρανκφούρτης
2) Ζαμπόν, μπέικον και τυρί Gouda
3) 150γρ. βραστή πατάτα, λιωμένη με το πιρούνι ανακατεμένη με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνηθο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ανακατεύοντας με ένα κουτάλι σε ένα ποτήρι( όποια μαγιά και αν επιλέξουμε την ίδια διαδικασία ακολουθούμε). Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι. Αδειάζουμε το μείγμα νερό-μαγιάς από πάνω και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μετά από 1’ ρίχνουμε και το αλάτι. Ζυμώνουμε για 5’-6’ μέχρι να γίνει μια κολλώδης ομογενοποιημένη ζύμη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα άλλο μπολ και ρίχνουμε τη ζύμη μέσα, σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
Αλευρώνουμε πολύ καλά τον πάγκο εργασίας μας, ρίχνουμε τη ζύμη από πάνω, αλευρώνουμε τα χέρια μας καλά και παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης περίπου 40γρ. το κάθε ένα. Ανοίγουμε τη ζαμαράκια πάνω στον αλευρωμένο πάγκο σε έναν κύκλο διαμέτρου 6-7εκ. Βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε στο κέντρο του ζυμαριού και ενώνουμε την πάνω και τη κάτω πλευρά του ζυμαριού. Τσιμπάμε τις άκρες ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και με τα αλευρωμένα χέρια μας τους δίνουμε ένα όμορφο κυλινδρικό σχήμα.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε τα πιροσκί λίγα κάθε φορά και τα τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα πιροσκί και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε ζεστά.

14642366_330857840600961_4990123787073336033_n

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Εύκολη συνταγή: Τραγανή ανάποδη μηλόπιτα

Αυτή είναι η σπανακόπιτα κουρού που θα λατρέψεις

Η φανταστική λεμονόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις

loading...