Πρωτότυπη καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο

Πρωτότυπη καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο
Υλικά συνταγής
2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

αλάτι, πιπέρι

500 γρ. μανιτάρια φρέσκα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2-3 σκ. σκόρδο

λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλ. αρακά

Για την κρέμα κοτόπουλου

3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο

1/2 φλ. αλεύρι

1 λίτρο ζωμό κότας

1 γάλα εβαπορέ

αλάτι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Για τα ζυμαρικά

1 πακέτο λινγκουίνι

1 φλ. παρμεζάνα

1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού

2 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και αλείφουμε ένα μέτριο πυρέξ με μαργαρίνη με βούτυρο. Κόβουμε το κάθε φιλέτο στη μέση.
Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4' από κάθε πλευρά. Το αλατοπιπερώνουμε. Το βγάζουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλιές μαργαρίνη με βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3´να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3'. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2' περίπου. Προσθέτουμε το μαϊντανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά στο μπολ με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε.
Για την κρέμα κοτόπουλου
Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύοντας με σύρμα το ψήνουμε για 2'. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα ανακατεύοντας. Ξαναβάζουμε στην φωτιά και αφήνουμε να δέσει ελαφρά. Ελέγχουμε το αλάτι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2' λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.
Ανακατεύουμε το τυρί με τα ψίχουλα σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγη μαργαρίνη με βούτυρο στην επιφάνεια για πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα. Ψήνουμε για 25'. Σερβίρουμε αμέσως.

argiro.gr

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Κοτόπουλο πανέ με τυριά και λαχανικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Απολαυστικά Onion Rings με μοτσαρέλα!

Λαχταριστή πατατοσαλάτα με γιαούρτι από τον Άκη Πετρετζίκη!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ο Βαλάντης στον δρόμο του Σπαλιάρα! Αποκάλυψε δημοσίως με πόσες γυναίκες έχει πάει -Αν θέλετε τον πιστεύετε

Ο Λιάγκας επιτίθεται στην Φουρέιρα για την καταγωγή της: «Είναι υπερφίαλη. Είπε ψέματα και δεν…»

Η συγκινητική ιστορία πίσω από το ακυκλοφόρητο τραγούδι του Παντελίδη! Συγκλονίζει ο μαέστρος του Παντελή…