Ρολό κιμά με αυγό, τυλιχτό με μπέικον από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Ρολό κιμά με αυγό, τυλιχτό με μπέικον από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη
#tsoulotip: Αλευρώνουμε το αυγό για να δημιουργηθεί κρούστα γύρω του κατά το ψήσιμο, ώστε να μην συνεχίζει να ψήνεται και να παραμείνει μελάτο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά 2 φορές περασμένο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4κ.σ. ελαιόλαδο

4 αυγά

1κ.γ. Worcestershire sauce

1κ.σ. μουστάρδα απαλή

50γρ. φρυγανιά τριμμένη

½ μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι-πιπέρι

10 φέτες μπέικον

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1 Ρίχνουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και το γεμίζουμε λίγο πιο πάνω από τη μέση. Μόλις βράσει προσθέτουμε 3 από τα 4 αυγά και τα βράζουμε για 4,5 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να κρυώσουν αμέσως τα αυγά. Όταν κρυώσουν τελείως τα βγάζουμε προσεχτικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

2 Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε μχαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη ώστε να κρυώσουν τα κρεμμύδια.

3 Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το μαϊντανό,τη Worcestershire sauce,τη φρυγανιά, το 4ο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τελειώς.

4 Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στο πάγκο και ρίχνουμε από πάνω τις φέτες μπέικον, τη μισή ποσότητα κιμά απλώνοντάς την κατά μήκος με φάρδος 10εκ. Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά τα αυγά χωρίς να τα σπάσουμε τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα τοποθετούμε κατά μήκος του κιμά σε ίσα διαστήματα. Καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο κιμά και σφύγγουμε καλά τα πλαϊνά ώστε να σφραγίσει το ρολό μας. Το πιέζουμε ελαφρά ώστε να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο ρολό και τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα.

5 Μεταφέρουμε προσεκτικά το ρολό πάνω σε μια σχάρα που από κάτω έχουμε βάλει ένα ταψί του φούρνου και το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 35-40 λεπτά.

6 Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον.

7Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί εκτός φούρνου για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


giorgostsoulis.com


Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr: