Συστατικά
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα ξερά καθαρισμένα
½ σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
125 γρ. ρύζι για πιλάφι
1 κριθαροκουλούρα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι δυόσμο
½ μάτσο μαιντανό
ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κόκκινη πιπεριά
250 γρ. φέτα
γιαούρτι προαιρετικά

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι και αρκετό νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεβράνη να μουλιάσουν τουλάχιστον για 6 ώρες.
Βράζουμε το ρύζι βάζοντας το σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε το ρύζι στο πλάι να κρυώσει..
Αφού φουσκώσουν, τα σουρώνουμε πετώντας το νερό, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό χωρίς αλάτι , 1 φύλλο δάφνης και βράζουμε για 15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μούλτι ή σε ένα γουδί ρίχνουμε ελαιόλαδο (περίπου 50 ml) και μισή σκελίδα σκόρδο και χτυπάμε πολύ καλά.
Παίρνουμε ένα πολύ μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το λάδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, το κρεμμύδι, ξύσμα και χυμό από λάιμ.
Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια της, το μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο, το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σπάμε μέσα στο μπολ τον ντάκο σε μέτρια κομμάτια ραντίζοντας τα με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα όσπρια και το ρύζι (κρύα) και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε χοντροκομμένη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι (1 κ.σ γιαούρτι ανά μερίδα)

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας- Απλά αλλά μοναδικά!

Ο διαφορετικός μουσακάς του Άκη Πετρετζίκη! Δοκιμάστε τον με φακές και μελιτζάνα

Απίθανα χορτοφαγικά burgers με σος αβοκάντο

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Βίκυ Καγιά: Στη Σίφνο με την μικρή Μπιάνκα – Δείτε το άλμπουμ των διακοπών τους!

Σοκ! Αγαπημένη Ελληνίδα ξανθιά παρουσιάστρια παραμορφώθηκε από αποτυχημένη πλαστική! Δείτε ποια είναι…

Τρομάξαμε! Δείτε πως είναι σήμερα η Αρετή Κοσμίδου από το «The Voice»

loading...