ΥΛΙΚΑ:
4 ψωμιά για burger
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
αλάτι πιπέρι
1-2 ντομάτες
4-5 φύλλα μαρούλι iceberg
4 φέτες τυρί cheddar
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. κανέλα
5-6 φέτες μπέικον
4 αυγά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SAUCE:
200 γρ. μαγιονέζα
50 γρ. γιαούρτι
χυμό από ένα λεμόνι
1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. κέτσαπ
αλάτι-πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΡΟΚΦΟΡ:
25 γρ. βούτυρο
1κ.σ. αλεύρι
150 γρ. κρέμα
50 γρ. ροκφόρ

Εκτέλεση:
Ζητάμε από το χασάπη να μας περάσει δυο φορές τον κιμά από τη μηχανή ώστε να γίνει πιο αφράτος, βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια χωρίς να πιέζουμε πολύ τον κιμά. Στη συνέχεια δημιουργούμε μπαλάκια με τα χέρια μας 200 γρ. και τα πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας να τα απλώσουμε λίγο και τα αφήνουμε στο ψυγεία μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς , παίρνουμε ένα μικρό ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τις φέτες μπέικον από πάνω και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και τις δύο πλευρές του μπέικον. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το μπέικον μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και αφήνουμε το μπέικον στην άκρη.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κάθετες λωρίδες και αφήνουμε στην άκρη .

Πλένουμε και το μαρούλι iceberg και αφήνουμε στην άκρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΡΟΚΦΟΡ
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Καλό θα ήταν να βάλουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει από πάνω της να μην κάνει πέτσα.

Για την άλλη σάλτσα μας απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι σε ένα μπολ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια γκριλιέρα, λαδώνουμε ελαφρά τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές. Ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που προτιμάμε τα μπιφτέκια μας τα μαγειρεύουμε . Μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη. Αν θέλουμε ψήνουμε και τα ψωμάκια μας λίγο από τη μέσα πλευρά.
Τηγανίζουμε τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Συναρμολογούμε τα burger βάζοντας λίγη sauce μαγιονέζας, το μπιφτέκι, το cheddar, το μαρούλι, τη ντομάτα, το αυγό και το μπέικον.
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και τη sauce ροκφορ.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Το τέλειο smoothie για αποτοξίνωση από την Ελένη Πετρουλάκη!

Last minute diet: 8 θαυματουργά μυστικά για να χάσεις κιλά σε μια μόνο εβδομάδα!

Υγρές δίαιτες: Χάσε 7 κιλά σε μία εβδομάδα, χωρίς να στερηθείς!

loading...