Συνταγή για στριφτή τυρόπιτα από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη!

Συνταγή για στριφτή τυρόπιτα από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ:

Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 ml νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι

Για τη γέμιση:
1 κιλό τυρί φέτα θρυμματισμένη
4 αυγά
4 κρόκους
2 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθο
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
σουσάμι για το πασπάλισμα
ελαιόλαδο για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για τη ζύμη:
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Μόλις ετοιμαστεί τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και στο χέρι.

Για τη γέμιση:
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Καλό είναι το αλάτι και το πιπέρι να το ρίξουμε πριν βάλουμε τα αυγά για να μπορούμε να δοκιμάσουμε τη γέμιση αν είναι στις γεύσεις μας.
Αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια εργασίας μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μπαλάκια. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο σχήμα με πλάτος 7 εκατοστά. Προσέχουμε το φύλλο να είναι ανοιγμένο πάρα πολύ λεπτό διαφορετικά δεν θα μας ψηθεί σωστά η πίτα.
Διπλώνουμε μια φορά το φύλλο από τη μακριά πλευρά προς τα μέσα και απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τη γέμιση κατά μήκος. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα μια φορά και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο. Λίγο πριν κλείσουμε το φύλλο αλείφουμε την άκρη με λίγο νερό. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί του φούρνου διαμέτρου 33 εκατοστών και τοποθετούμε το ρολό στην άκρη του ταψιού απλωτό. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα ζυμαράκια και τοποθετούμε το κάθε ρολό στο τέλους του προηγούμενου έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα σαλιγκάρι. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και σουσάμι την πίτα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 50 - 60 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε 5 - 10 λεπτά να κρυώσει, την κόβουμε και σερβίρουμε. Δείτε την εκτέλεση βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:



Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Χάσε 10 κιλά τρώγοντας κάθε μέρα μόνο.. πίτσα!

Πίνε αυτό το smoothies για 5 ημέρες κάθε πρωί και χάσε 3 κιλά εύκολα και γρήγορα!

Πες όχι στο γκριζάρισμα! Λούσε τα μαλλιά σου με αυτό και τέλος το… κομμωτήριο!