Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι κρύο βούτυρο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
¾ φλιτζανιού γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα

Διαδικασία

Κοσκινίζετε σε μέτριο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Κόβετε με μαχαίρι το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω από το μπολ έτσι ώστε να πέφτουν τα κομματάκια μέσα στο αλεύρι.

Τρίβετε με τα δάχτυλα το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει ένα μίγμα σαν τραχανάς. Ανακατεύετε το γιαούρτι για να γίνει σαν πηχτή κρέμα και το προσθέτετε στο μίγμα του αλευριού. Ανακατεύετε το μίγμα με πιρούνι μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι.

Ζυμώνετε ελαφρώς ΜΟΝΟ δυο τρεις φορές με τα δάχτυλα μέχρι να κολλήσει το μίγμα, σχηματίζοντας μια συμπαγή μπάλα. Πρέπει να είναι λίγο υγρό.

Αλευρώνετε τον πάγκο και τοποθετείτε το ζυμάρι. Το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και το ανοίγετε σε πάχος 2εκ. Κόβετε στρογγυλά ψωμάκια με κουπ πατ σε διάμετρο περίπου 5εκ. Αν δεν έχετε κουπ πατ, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κούπα ή ποτήρι. Όσο ζυμάρι περισσεύει από το κόψιμο, το ξαναζυμώνετε λίγο και συνεχίζετε να το ανοίγετε και να το κόβετε σε στρογγυλά ψωμάκια.

Τοποθετείτε τα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε απόσταση 3εκ. μεταξύ τους. Αλείφετε την επιφάνεια με αρκετό βούτυρο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να πάρουν χρώμα. Σερβίρονται ζεστά με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα ή διάφορα τυριά.

olivemagazine.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Μια νόστιμη και «χρήσιμη» ομελέτα για το Σαββατοκύριακο από τα χεράκια της Σταματίνας Τσιμτσιλή!

Brownie με φουντούκι από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Jimi Hendrix: Φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματός του στο Λονδίνο!