Συνταγή με λίγες θερμίδες: Κοτόπουλο με κόκκινο πιπέρι και λευκό κρασί

Συνταγή με λίγες θερμίδες: Κοτόπουλο με κόκκινο πιπέρι και λευκό κρασί
Κοτόπουλο με κινέζικη συνταγή και πολύ λίγες θερμίδες. Αν θέλεις δοκίμασε το και να είσαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει πάρα πολύ, μόνο εδώ στο Youweekly.gr

Τι θα χρειαστείς

¾ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

2 κουταλιές της σούπας υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σου

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα

Πώς θα το φτιάξεις

Κόψε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ζωμό, το καλαμποκάλευρο, τη σάλτσα σόγιας, το υποκατάστατο ζάχαρης, το ξίδι και το τζίντζερ. Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το πιπέρι. Μαγείρεψε για 2 λεπτά και στην συνέχεια πρόσθεσε το κοτόπουλο. Μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει για άλλα 5 λεπτά. Πρόσθεσε τη σάλτσα με το ζωμό και σιγόβρασε μέχρι να δέσει η σάλτσα και το κοτόπουλο να ψηθεί καλά για περίπου άλλα 3 λεπτά. Σέρβιρε το κοτόπουλο και καλή σου όρεξη.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Η light απόλαυση της ημέρας! Βελούδινη μους σοκολάτα με τριμμένο μπισκότο!

Πανεύκολα ατομικά σουφλέ σοκολάτας από τον Γιώργο Τσούλη έτοιμα σε 20 λεπτά!

Ρολό χοιρινό γεμιστό με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα και γραβιέρα Κρήτης από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη!