Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας - Δεν έχεις ξαναφάει κάτι παρόμοιο!

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας - Δεν έχεις ξαναφάει κάτι παρόμοιο!
Υλικά συνταγής
1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κ.σ. Μουστάρδα 1/4 φλ. τσαγιού λευκό βαλσαμικό ξίδι ΠΑΝ της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα σε νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5΄-7΄, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.

Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

argiro.gr

Δείτε ακόμη: Πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια και μπέικον – Πρέπει να το δοκιμάσεις!

Δείτε ακόμη: Πατάτες γεμιστές: Ένα ορεκτικό που δεν πρέπει να λείψει απο το κυριακάτικο τραπέζι σου!

Δείτε ακόμη: Εύκολη γαλλική συνταγή: πατάτες ντοφινουάζ στο τηγάνι