Σουβλάκια από ψαρονέφρι µε σάλτσα φέτας! Συνταγή κόλαση...

Σουβλάκια από ψαρονέφρι µε σάλτσα φέτας! Συνταγή κόλαση...
Ζουµερά σουβλάκια που θα συνοδεύσετε µε µια παγωµένη µπύρα σε ένα µεσηµεριανό µπάρµπεκιου!

Το Youweekly.gr για ακόμη μια φορά σου αποκαλύπτει μια από τις πιο top συνταγές!! διαβάστε παρακάτω...

ΥΛΙΚΑ

  • 4 πίτες για σουβλάκι

  • 3/4 κιλού ψαρονέφρι

  • 8 κ.σ. Ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. θυµάρι, ξερό, τριµµένο

  • 1 κ.γ. κόλιαντρο τριµµένο

  • 1 κ.σ. κρεµµύδι ξερό, τριµµένο

  • 8 ντοµατίνια

  • 1 πιπεριά πράσινη, µεγάλη

  • Αλάτι, πιπέρι


Για τη σάλτσα

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (400 γρ.)

  • 1 φλιτ. τσαγ. φέτα βαρελίσια

  • 2 ντοµάτες πολύ ώριµες

  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν



  1. Ετοιµάστε το µπάρµπεκιου, αν έχετε µε κάρβουνα, ή αν έχετε ηλεκτρικό προθερµάνετέ το.

  2. Πλύνετε το ψαρονέφρι και κόψτε το σε κύβους διάστασης 4 εκ. Σε ένα µπολ ανακατέψτε µε ένα κουτάλι το ελαιόλαδο, το θυµάρι, το κόλιαντρο, το τριµµένο κρεµµύδι, αλάτι και πιπέρι. Αδειάστε στο µπολ τα κοµµάτια του κρέατος και ανακατέψτε µε ένα κουτάλι. Σκεπάστε το µπολ µε διάφανη µεµβράνη κι αφήστε το κρέας να µαριναριστεί για 40΄.

  3. Ετοιµάστε τη σάλτσα. Πλύνετε τις ντοµάτες, αφαιρέστε τα κοτσάνια τους και πολτοποιήστε τις στο µούλτι. Αδειάστε τις σε ένα µπολ και προσθέστε τη φέτα, αφού τη λιώσετε σε ένα πιάτο µε πιρούνι. Προσθέστε το γιαούρτι και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε τη σάλτσα µε έναν αυγοδάρτη να οµογενοποιηθούν τα υλικά και αφήστε τη στο ψυγείο.

  4. Πλύνετε τα ντοµατίνια, αφαιρέστε τα κοτσάνια και κόψτε τα στη µέση. Πλύνετε και καθαρίστε και την πράσινη πιπεριά και κόψτε τη σε τετράγωνα κοµµάτια.

  5. Όταν περάσουν τα 40΄, βγάλτε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και περάστε σε µικρές µεταλλικές σούβλες τα κοµµάτια του κρέατος, φτιάχνοντας 8 σουβλάκια και παρεµβάλλοντας ανάµεσα στο κρέας εναλλάξ τα ντοµατίνια και τις πιπεριές.

  6. Ψήστε τα σουβλάκια στη σχάρα του µπάρµπεκιου για 10΄-15΄ γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές, µέχρι να ροδίσουν. Αλείψτε τις πίτες µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε τις παράλληλα στη σχάρα. Σερβίρετε τα σουβλάκια µε τη σάλτσα που ετοιµάσατε και τις πίτες και συνοδέψτε τα µε σαλάτα εποχής.


Συµβουλή

Το σουβλάκι µε πίτα πρέπει να ψήνεται την ώρα που θα σερβιριστεί. Αν για κάποιο λόγο προκύψει κάποια καθυστέρηση, διακόψτε το ψήσιµο, τυλίξτε το καθένα αµέσως σε αλουµινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιµο µετά.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Αυτά είναι τα πιο νόστιμα cookies με φυστικοβούτυρο και μερέντα! Σκέτος πειρασμός!

Το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού έχει μόλις 95 θερμίδες!

Σπιτική γρανίτα φράουλα! Το Youweekly.gr σου προτείνει την απόλυτη συνταγή για δροσιστικά απογεύματα