Συνταγή γι\'αυτούς που ξέρουν να φάνε! Μακαρονάδα σπεντζοφάι....

Συνταγή γι\'αυτούς που ξέρουν να φάνε! Μακαρονάδα σπεντζοφάι....
Υλικά
1 κιλό πιπεριές κέρατα
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα τους ή 1 κοσνέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 λουκάνικα μοσχαρίσια σε ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο λινγκουίνι ή οποιαδήποτε άλλη pasta της επιλογής σας
φέτα για το σερβίρισμα

Δείτε ακόμη: Αλμυρό cheesecake με φιστίκια Αιγίνης και μαρμελάδα πιπεριάς! Ότι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει…

Διαδικασία
Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν μαζί με το λουκάνικο. Με το χέρι ψιλοκόβετε όσο γίνεται πιο ψιλή τη ντομάτα και τη ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και αλάτι.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της.

Προσθέτετε στο τηγάνι τα μακαρόνια, τη φέτα σπασμένη, ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Δείτε ακόμη: Μπακλαβάς με καρύδια! Το αγαπημένο γλυκό ταψιού!

Tips
Τις πιπεριές τις βάζετε ολόκληρες με το κοτσανάκι τους. Αν σας ενοχλούν τα σπόρια, τα αφαιρείτε μαζί με το κοτσάνι προσεχτικά, χωρίς να χαλάσετε το σχήμα της πιπεριάς. Η καλύτερη πιπεριά γι'αυτό το φαγητό είναι η σκούρα μακρόστενη Κρήτης, που λέγεται και πάπρικα.

Νοστιμιά του δίνει και η μελιτζάνα σε ροδέλες που τηγανίζεται στην αρχή στο λάδι μαζί με τις πιπεριές.

Δείτε ακόμη: Οι ερευνητές προειδοποιούν: Μην ζητάτε όταν βγαίνετε έξω λεμόνι στο νερό σας!

Από τυράκι, αυτή η μακαρονάδα ζητάει μόνο σπασμένη φέτα που θα ρίξετε στο τέλος στο τηγάνι για να λιώσει.

Πηγή: Olivemagazine.gr