Συνταγή μόνο για καλοφαγάδες! Pork Crown- Χοιρινό με σάλτσα bbq... Μόλις το δοκιμάσετε θα δακρύσετε από ευτυχία

Συνταγή μόνο για καλοφαγάδες! Pork Crown- Χοιρινό με σάλτσα bbq... Μόλις το δοκιμάσετε θα δακρύσετε από ευτυχία
Από τον Γιώργο Τσούλη...

Την προσοχή σας παρακαλώ. Πέραν του οτι το Pork Crown είναι πολύ εντυπωσιακό στο σερβίρισμα.. πιστέψτε με.. μόλις το δοκιμάσετε θα δακρύσετε από ευτυχία, θα τρελάνετε κόσμοοο!!

ΥΛΙΚΑ
2.800 γρ. χοιρινό καρέ, με το κόκκαλο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
5 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ. πιπέρι, κόκκους
4 φύλλα δάφνης
7 κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα
χυμό και φλούδες από ένα πορτοκάλι

Υλικά για σάλτσα bbq:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. ξύδι από λευκό κρασί
400 γρ. κέτσαπ
1/2 κ.γ. πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για το κρέας Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει λίγο το πίσω κόκκαλο του καρέ, να μας ξεχωρίσει λίγο τις μπριζόλες τη μια με την άλλη και να μας καθαρίσει λίγα εκατοστά το πάνω μέρος του καρέ.
2Σ’ ένα μπλεντεράκι, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό του πορτοκαλιού. Μόλις χτυπηθούν καλά, τρίβουμε όλο το κρέας με την μαρινάδα, ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
3Έπειτα στύβουμε το πορτοκάλι πάνω από το κρέας και το αλείφουμε καλά.
4Μπορούμε να αφήσουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί καλά για 6-8 ώρες.
5Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα, βάζουμε το κρέας πάνω σε μια σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί του φούρνου.
6Ψήνουμε για 90-120 λεπτά.
7Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το αφαιρούμε απ’το φούρνο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 180. Αλείφουμε μ’ ένα πινέλο ένα μέρος της bbq σε όλο το κρέας.
8Αφού ετοιμαστεί, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
9Για τη σάλτσα bbq: Bάζουμε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 3 κσ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
10Μετά από 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις 2 ζάχαρες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Βάζουμε το ξύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει τελείως η σάλτσα.
11Όταν είναι έτοιμη, αδειάζουμε τη σάλτσα στο μπλεντεράκι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία.

Πηγή: Giorgostsoulis.gr

Δείτε ακόμη στο youweekly.gr:

Εξαφανίστε τα πριν είναι αργά: Τα 12 καρκινογόνα πράγματα που έχουμε στο υπνοδωμάτιο μας και δεν το γνωρίζαμε

Θες να μαγειρέψεις κοτόπουλο; Δες πώς θα αποφύγεις το να γίνει σόλα!

Φτιάξε το απόλυτο παγωτό σάντουιτς με σπιτικό μπισκότο!