To νέο αμερικανικό trend στο φαγητό: Πεντανόστιμο philly steak sandwich

To νέο αμερικανικό trend στο φαγητό: Πεντανόστιμο philly steak sandwich
Συστατικά

-2 μικρά πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
-1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
-60 ml λευκό κρασί ξηρό
-1 κ.σ. μουστάρδα
-2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
-2 μικρές μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
-2 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
-4 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα των 100 γρ. (χωρίς κόκκαλο)
-4 φέτες ψωμί τσιαπάτα
-4 φύλλα μαρουλιού
-400 γρ. τυρί κρέμα για σερβίρισμα (100 γρ. για κάθε τσιαπάτα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα πράσα με περίπου 2 κουταλιές της σούπας νερό για να μην κολλήσουν, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί και τη μουστάρδα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 10΄ ή μέχρι το πράσο να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και να στεγνώσει (προσοχή δεν θέλουμε να καεί το πράσο). Όταν ετοιμαστούν τα πράσα, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι αφού το σκουπίσουμε λίγο με χαρτί κουζίνας, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια έως ότου πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές και μαλακώσουν. Αδειάζουμε στο μπολ που έχουμε και τα πράσα.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο ρίχνουμε τις μελιτζάνες έως ότου και αυτές πάρουν ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές και μαλακώσουν. Σε περίπτωση που δούμε ότι οι μελιτζάνες είναι πολύ στεγνές προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. λάδι. Δε το παρακάνουμε όμως διότι οι μελιτζάνες απορροφούν πολύ λαδί. Μόλις ετοιμαστούν και αυτές αδειάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε και τις ντομάτες μέχρι να πάρουν παντού χρώμα και να μαλακώσουν. Αφαιρούμε και τις βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Διατηρούμε ζεστά τα λαχανικά μας.
Παίρνουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τα λαχανικά μας ή σε μια γκριλιέρα ψήνουμε τις μπριζόλες μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε ανάλογα με το βαθμό ψησίματος που θέλουμε να έχουν οι μπριζόλες μας.

Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ ή αν θέλουμε μπορούμε να το φρυγανίσουμε μέσα στο φούρνο πασπαλίζοντας το με λίγο λάδι για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Συνθέτουμε το sandwich βάζοντας ανάμεσα σε κάθε ψωμί μπριζόλα και λαχανικά και μαρούλι και σερβίρουμε!

Tip
Σερβίρετε με πατάτες στο φούρνο κομμένες σε χοντρές φέτες! Το ψωμί είναι καλό να το βάλετε και αυτό λίγο στο φούρνο για να μην μαλακώνει εύκολα με τα ζουμιά!

 

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Πεντανόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο με mayo-honey σως

Μοσχάρι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα!

Δροσερή ρυζοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Αποκλειστικό! Λιάγκας – Σκορδά: Οι χωριστές διακοπές….συνεχίζονται!

Κώστας Βουτσάς – Αλίκη Κατσαβού: Βγήκαν από το μαιευτήριο με το μωρό τους!

Χρηστίδου – Μαραντίνης: Διαχυτικοί και τρελά ερωτευμένοι στην Πάρο!