Τραγανά γαριδοπιτάκια- Συνοδεύστε τα με σάλτσα μελιού

Τραγανά γαριδοπιτάκια- Συνοδεύστε τα με σάλτσα μελιού
Συστατικά
Για τη σάλτσα

100 γρ μέλι
χυμό και ξύσμα από 2-3 λάιμ
αλάτι
πιπέρι

Για τα πιτάκια

5 - 6 φύλλα κρούστας
250 γρ γαρίδες μικρές καθαρισμένες ψιλοκομμένες
ξύσμα από 3 λάιμ και χυμό από 2
1 κόκκινη μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός και έξτρα για σερβίρισμα
150 γρ μαγιονέζα
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του φύλλου
λίγο ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι με το χυμό και το ξύσμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα πιτάκια

Ανακατεύουμε τις γαρίδες, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τη μαγιονέζα, την πιπεριά, το 1 κ.σ. βασιλικού, αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας με την μακριά πλευρά προς τα εμάς. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες 8 εκ. πλατιές και 20 εκ. μακριές.
Αλείφουμε με βούτυρο την κάθε λωρίδα.
Στην κάτω δεξιά γωνία της πρώτης λωρίδας βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά γλυκού από τη γέμιση και ξεκινάμε να διπλώνουμε το φύλλο ώστε να σχηματίζουμε τρίγωνο και να φτιάχνουμε τα πιτάκια μας.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα παντού.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα και έξτρα φύλλα βασιλικού.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας- Απλά αλλά μοναδικά!

Ο διαφορετικός μουσακάς του Άκη Πετρετζίκη! Δοκιμάστε τον με φακές και μελιτζάνα

Απίθανα χορτοφαγικά burgers με σος αβοκάντο

Τα καλύτερα μας σήμερα:

«Θέλει να μου πάρει τον Γιαννάκη και να…»: Το πρωτοφανές ξέσπασμα της Αλίκης για τον Παπαμιχαήλ επί σκηνής

Γενέθλια σήμερα για τη Δέσποινα Βανδή -Πόσο ετών γίνεται;

Δύσκολες ώρες για αγαπημένη ηθοποιό – Η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει