Συστατικά
Για τη ζύμη

90 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1,5 κ.γ. αλάτι
220-250 γρ. νερό
500 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση

400 γρ. φέτα σκληρή κομμένη σε κομμάτια
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό για τη γέμιση και 8 κρόκους επιπλέον
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κάνουμε μια ζύμη στο μίξερ με το γάντζο χτυπώντας τα υλικά για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει η ζύμη μια μπάλα.
Αφήνουμε το ζυμάρι το οποίο έχουμε τυλίξει με μεμβράνη να ξεκουραστεί μισή ώρα στο ψυγείο.
Μοιράζουμε σε 8 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε ένα σε λεπτό φύλλο.
Ανακατεύουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια το γιαούρτι, το αυγό και λίγο πιπέρι.
Βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη σε κάθε ένα από τα φύλλα, την απλώνουμε αφήνοντας ένα κενό στη μέση του φύλλου.
Εκεί βάζουμε από ένα κρόκο.

Αλείφουμε τις άκρες με νερό με τα δάχτυλά μας ή με ένα πινέλο.
Χωρίζουμε νοητά το κάθε φύλλο στα τρία.
Διπλώνουμε το αριστερό τρίτο πάνω από το μεσαίο και το δεξί πάνω από τα δυό.
Διπλώνουμε 2 εκ από την πάνω και την κάτω μεριά των φύλλων προς τα μέσα για να κλείσει καλά το πιτάκι.
Τηγανίζουμε σε 0,5 εκ. ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μέχρι να χρυσίσουν.
Δεν θέλουμε ο κρόκος να πήξει. Θέλουμε να είναι “μελάτο” το αυγό και να σπάσει όταν κόψουμε το πιτάκι καθώς το σερβίρουμε.

 

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Σπιτικά σουβλάκια με χειροποίητο γύρο και τζατζίκι

Απολαυστικές γαρίδες σαγανάκι για το καλοκαιρινό τραπέζι

Καλοκαιρινή μακαρονάδα: Φαρφάλες με τόνο και κάπαρη
Τα καλύτερά μας σήμερα:

Λιώσαμε! Η σύζυγος του Νίκου Αλιάγα μας δείχνει πρώτη φορά την φουσκωμένη της κοιλίτσα!

Μενεγάκη – Παντζόπουλος: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τις διακοπές στην Σάμο με τα παιδιά…

Κόβει φλέβα για τον Σταρόβα! Η τρυφερή δημόσια αφιέρωση της συντρόφου του: «Δημήτρη, σαγαπώ!»

loading...