Και ποιός από εσάς δεν είναι λάτρης της πίτσας…Εμείς εδώ στο youweekly.gr σίγουρα ναι, γι’ αυτό και σας προτείνουμε πάντα τα καλύτερα!

Υλικά:
300 γρ. αλεύρι σκληρό
170 γρ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 20 γρ.νωπή
4 κ.σ. ελαιόδαδο
αλάτι (όσο αλμυρή θέλουμε την ζύμη)

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Είναι σημαντικό το αλεύρι να είναι σκληρό. Το αλεύρι για τσουρέκι είναι σκληρό π.χ.

Δείτε ακόμη: Άπαικτο πρωινό: Φτιάξε σε 10 λεπτά την θρεπτική πίτσα που θα σου δώσει ενέργεια για όλη τη μέρα!

Αν χρησιμοποιήσουμε ξηρή μαγιά, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση του αλευριού, ρίχνουμε τη μαγιά και την καλύπτουμε με αλεύρι. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να μην έρθει σε άμεση επαφή η μαγιά με το αλάτι γιατί τότε θα χάσει τη δύναμη της για φούσκωμα. Αν όχι, τη διαλύουμε στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο τέλος.

Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και στο τέλος το χλιαρό νερό.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει έχοντας την σκεπάσει με μεμβράνη σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα περίπου τουλάχιστον.

Αφού φουσκώσει την ξεφουσκώνουμε με τα χέρια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν αρχίσουμε να την ανοίγουμε στο ταψί μας. Αυτό γίνεται για να μην αρχίσει να σπάει αν και η συγκεκριμένη συνταγή δύσκολα σπάει.

Παίρνουμε ένα ταψί (η συγκεκριμένη δόση φτάνει για ένα ταψί κουζίνας φούρνου) και απλώνουμε πάνω του ελαιόλαδο να πάει παντού.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάκτυλα έτσι ώστε να καλύψει τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια του ταψιού.

Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι άλλο. Συνεχίζουμε στρώνοντας στην επιφάνεια τα υλικά της αρεσκείας μας για την πίτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στην κάτω σχάρα για περίπου μισή ώρα.

Η συγκεκριμένη ζύμη μπορεί να διατηρηθεί ως 2 μέρες στο ψυγείο και για 2 εβδομάδες στην κατάψυξη.

Καλή όρεξη!!

Δείτε ακόμη: Πεντανόστιμη πίτσα με μερέντα να γλείφετε και τα δάχτυλα σας

loading...