Λιώνει στο στόμα! Ψητό χοιρινό μπούτι με πορτοκάλια

Λιώνει στο στόμα! Ψητό χοιρινό μπούτι με πορτοκάλια
Συστατικά
3,5 kg χοιρινό μπούτι
ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
¼ φλ. αλάτι χοντρό
1/4 φλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. κύμινο
2 κεφ. σκόρδο, λιωμένες ή 40 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο κοτόπουλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια, τη μαύρη μαλακή ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη και το ξύδι.
Ρίχνουμε 2 κεφ. σκόρδο (μαζί με τις φλούδες τους) και 1 κύβο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Φοράμε τα γάντια μας και χαράσσουμε στη μέση το χοιρινό μπούτι.
Ανοίγουμε τα 2 κομμάτια ρολό στη μέση και αφού ρίξουμε όλη τη μαρινάδα σε ένα ταψί, ρίχνουμε το κρέας. Γυρνάμε το κρέας να πάει η μαρινάδα παντού. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Κάθε 30 λεπτά, το γυρνάμε πλευρά να πάει η μαρινάδα παντού.
Όταν το αφαιρέσουμε, προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 4,5-5 ώρες.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με πουρέ από κουνουπίδι.

 

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Σπιτικά σουβλάκια με χειροποίητο γύρο και τζατζίκι

Απολαυστικές γαρίδες σαγανάκι για το καλοκαιρινό τραπέζι

Καλοκαιρινή μακαρονάδα: Φαρφάλες με τόνο και κάπαρη

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Ξεφτίλα: Δεν υποδέχτηκε κανένας επίσημος στο αεροδρόμιο τον Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη!

Η λοίμωξη που «τσάκισε» την Μίνα Αρναούτη! Η αλήθεια για την υγεία της και την νοσηλεία της στο νοσοκομείο!


Δύσκολες ώρες για πασίγνωστη παρουσιάστρια! Έμεινε σε κώμα από σπάνια ασθένεια!