Συστατικά
4 σνίτσελ μοσχαρίσια ανοιχτά πολύ καλά από το χασάπη σας περίπου 250 γρ το κάθε ένα
500 γρ σπανάκι σοταρισμένο
10 αυγά
100 γρ γάλα πλήρες
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
3 σκ. σκόρδο
3 κορφούλες φρέσκο δεντρολίβανο
θυμάρι
1/2 κούπα λευκό κρασί

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ώστε να φύγουν τα υγρά του και στη συνέχεια το σουρώνουμε. Με τη βοήθεια μιας πετσέτας το σφίγγουμε ώστε να φύγουν όλα τα υγρά και να γίνει το σπανάκι μας μία μπάλα.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι μαζί με λίγο θυμάρι και δεντρολίβανο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την ομελέτα (τα αυγά, το γάλα, την παρμεζάνα αλάτι και πιπέρι και το σπανάκι που σοτάραμε πιο πάνω).
Μοιράζουμε σε 4 και φτιάχνουμε σε ένα τηγανάκι 4 ομελέτες. Τηγανίζουμε την κάθε πλευρά από 1-2 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός μπάτη χτυπάμε ακόμα περισσότερο τα σνίτσελ έτσι ώστε να έχουν παντού το ίδιο πάχος.

Αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε και λίγο λάδι και βάζουμε επάνω σε κάθε ένα σνίτσελ μια ομελέτα.
Τυλίγουμε κατά πλάτος το κρέας με την ομελέτα και τα δένουμε ελαφρά με σπάγκο. Όχι πολύ σφιχτά όμως.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τα ρολά μας και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές ώστε να πάρουν καλό χρώμα.
Ρίχνουμε το κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί το φαγητό μας για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα ρολά από την κατσαρόλα να ξεκουραστεί το κρέας καθώς και το σπάγκο και κόβουμε σε ροδέλες.
Για να δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο και έπειτα περιχύνουμε το ζουμάκι από την κατσαρόλα στα ρολά μας.

 

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Σπιτικά σουβλάκια με χειροποίητο γύρο και τζατζίκι

Απολαυστικές γαρίδες σαγανάκι για το καλοκαιρινό τραπέζι

Καλοκαιρινή μακαρονάδα: Φαρφάλες με τόνο και κάπαρη

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Αποκάλυψη – φωτιά: Με τι απείλησε ο πατέρας της Κορακάκη την ελληνική πολιτεία που τους έγραφαν κανονικά;

Το μήνυμα της Μίνας Αρναούτη μετά το ξέσπασμα της μάνας του Παντελή Παντελίδη

Κατεδάφισαν το «αχούρι» που προπονούνταν η Άννα Κορακάκη, ανήμερα του τελικού

loading...