Μία εντελώς αλλιώτικη συνταγή για χταπόδι που αξίζει να δοκιμάσετε.

Συστατικά:
1 κιλό χταπόδι
6 κουτ μουστάρδα
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
χυμός 1 λεμονιού
τζίντζερ τριμμένο
μαύρο πιπέρι
πράσινο πιπέρι
πάπρικα

Μεριδες: 4
Χρονος εκτελεσης: 120 λεπτά

Οδηγίες:
Κόβετε το χταπόδι, το τυλίγετε με τη μουστάρδα, το κλείνετε σε ασημόχαρτο και το ψήνετε σε χαμηλή φωτιά επί 1 1/2 ώρα.

Πετάτε τη σάλτσα, το καθαρίζετε από την πέτσα του και το περιχύνετε με την κρέμα που έχετε χτυπήσει με λίγο νερό, το χυμό του λεμονιού και τα πιπέρια.

Το ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως.

gourmed.gr

Δείτε ακόμη: Έτσι θα φτιάξετε πεντανόστιμα, νηστίσιμα μπιφτέκια από σουπιές και καλαμάρια!

Δείτε ακόμη: Καλαμαράκια γιουβέτσι κοκκινιστά!

Δείτε ακόμη: Μεσογειακή πίτσα με τόνο: Κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένa!

loading...