Φτιάξε γλυκά κριτσίνια με γραβιέρα και μέλι!

Φτιάξε γλυκά κριτσίνια με γραβιέρα και μέλι!
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
180 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό μεγάλου μεγέθους (60 γρ.), χτυπημένο
100 γρ. σουσάμι λευκό
90 γρ. μέλι θυμαρίσιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάξτε τα κριτσίνια. Απλώστε ένα φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Χτυπήστε σε ένα βαθύ πιάτο το αυγό με ένα πιρούνι και με ένα πινέλο αλείψτε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
2. Τρίψτε τη γραβιέρα στη λεπτή πλευρά του τρίφτη και πασπαλίστε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Στη συνέχεια τοποθετήστε το άλλο φύλλο από πάνω και με τη βοήθεια ενός πλάστη πιέστε τα δύο φύλλα να κολλήσουν καλά.
3. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τα φύλλα σε μακρόστενες λωρίδες διαστάσεων 2 x 14 εκ. Αλείψτε με το πινέλο με λίγο αυγό κάθε λωρίδα και στρίψτε την με τα χέρια σας σαν σπείρα. Πασπαλίστε τις λωρίδες της σφολιάτας με το σουσάμι.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
5. Τοποθετήστε τα κριτσίνια σε ένα μεγάλο ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 1800 C στον αέρα για 15΄-20΄. Δυναμώστε το φούρνο στους 200ο C και ψήστε τα κριτσίνια για ακόμα 15΄-2΄ μέχρι να πάρουν χρώμα.
6. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μεταφέρετε τα κριτσίνια σε μια πιατέλα. Περιχύστε τα με το μέλι και σερβίρετε.

Συμβουλή: Ψήνουμε τα κριτσίνια σε χαμηλότερη θερμοκρασία αρχικά ώστε να φουσκώσει η σφολιάτα και να πάρει αέρα και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, ώστε να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.

Έξυπνη ιδέα: Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να φτιάξετε διάφορες παραλλαγές σε κριτσίνια, όπως αλμυρά χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε τυρί ή γλυκά με καστανή ζάχαρη και μπαχαρικά.