Δυο γλυκές αμαρτίες μαζί; Ποιός μπορεί να τους αντισταθεί. Το βλέμμα σου θα τραβήξει σίγουρα η ουρά έξω από κάποιο κατάστημα βρέξει-χιονίσει. Θα ρωτήσεις να μάθεις. Ως εκ θαύματος όλοι θα ξέρουν να σου πουν: “Ντόνατς, φθηνά και πεντανόστιμα.” Πώς θα σας φαινόταν αν όλα αυτά τα πεντανόστιμα ντόνατς μπορούσατε να τα κάνετε μόνοι σας και να είναι φρέσκα και ζεστά για όλη την οικογένειά σας; Σας έχουμε μια συνταγή εύκολη που θα σας μάθει πως θα πετύχετε σπιτικά νοστιμότατα ντονάτς και πραγματικά οικονομκά. Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεσή της βήμα βήμα!

Τι χρειαζόμαστε:…

Υλικά για τη ζύμη:1 κιλό αλεύρι extra δυνατό (μωβ συσκευασία)1
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
300 γρ. γάλα
1 1/2 κ.γ. βανίλια
50 γρ. νωπή μαγιά ή 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
5 γρ. αλάτι
5 γρ. κανέλα
2 γρ. μοσχοκάρυδο
λάδι για τηγάνισμα (καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο)
Υλικά για το γλάσο:
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
3 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

Πώς το κάνουμε:

Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά εως ότου γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με το ζυμάρι ένα μετρίου πάχους φύλλο. Με ένα φλιτζάνι του τσαγιού κόβουμε στρογγυλά ζυμαράκια και με τον δείκτη μας ανοίγουμε τρύπα στο κέντρο.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι τα ντόνατς να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Τα στεγνώνουμε σε πιάτο με πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και τα πασπαζίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με το γλάσο που έχουμε φτιάξει.
Μέτα τον τηγάνισμα αντί για γλάσο βάλε Noutella από πάνω τους ομοιομόρφα με ένα κουτάλι.

loading...