Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα κρουασάν σοκολάτας; Σερβίρετέ τα ζεστά και θα γίνει χαμός!

Υλικά (32 κομμάτια):

•3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1/2 κούπα ζάχαρη
•25 γρ. νωπή μαγιά
•75 γρ. μαργαρίνη
•250 ml γάλα
•λίγο αλάτι

Για την γέμιση:

•200 γρ. σοκολάτα
•50 γρ. μαργαρίνη

Εκτέλεση:

Λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.Μόλις λιώσει αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το γάλα.Έπειτα ρίχνετε την μαγιά και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως. (Το μείγμα πρέπει να είναι χλιαρό για να ρίξετε την μαγιά.)

Προσθέτετε την ζάχαρη.Ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι και προσθέτετε σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια αλλά μην βάλετε περισσότερο αλεύρι.Τυλίγετε με μια πετσέτα και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30′.

Στη συνέχεια χωρίζετε την ζύμη σε 3 μπαλάκια.Παίρνετε το κάθε μπαλάκι και το ανοίγετε σε κύκλο διαμέτρου 25 εκ.Χωρίζετε σε 12 ίσα τρίγωνα.

Παράλληλα έχετε λιώσει το βούτυρο για την γέμιση και έχετε τρίψει την σοκολάτα στον τρίφτη.

Βουτυρώνετε τα τρίγωνα και προσθέτετε λίγη από τη σοκολάτα.Τυλίγετε τα κρουασανάκια και τα αφήνετε για 30′ να φουσκώσουν.Κάνετε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 μπαλάκια.

Σε ένα ταψί βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τα κρουασάν.Αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180

cookcool.gr

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ