Αυτή η γλυκιά μηλόπιτα με σφολιάτα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Αυτή η γλυκιά μηλόπιτα με σφολιάτα θα γίνει η αγαπημένη σας!
Αυτή η μηλόπιτα με το τραγανό φύλλο της και τη ζουμερή της γέμιση θα γίνει το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων παιδιών!

Χρόνος προετοιμασίας: 10' Χρόνος ψησίματος: 50΄

ΥΛΙΚΑ
15 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη
2 φύλλα σφολιάτας

Για τη γέμιση
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), σε μικρά κομμάτια

5 μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ, κομμένα σε κυβάκια
400ml γάλα ζαχαρούχο (1 κουτί)

Για το πασπάλισμα
30 γρ. ζάχαρη άχνη
5 γρ. κανέλα σε σκόνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C, στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείψτε με βούτυρο τη βάση και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής ταρτιέρας διαμέτρου 27 εκ. και ύψους 3 εκ.

Φτιάξτε τη μηλόπιτα. Απλώστε στο σκεύος που ετοιμάσατε το ένα φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να περισσεύει λίγο από το χείλος του. Τρυπήστε την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι. Κόψτε με ένα μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε κυβάκια. Αδειάστε επάνω στο φύλλο το ζαχαρούχο γάλα, σκορπίστε από πάνω τα κομμάτια της σοκολάτας και ύστερα τα κυβάκια μήλου. Με ένα πινέλο βρέξτε με λίγο νερό το φύλλο που περισσεύει. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας τη μηλόπιτα. Στρίψτε προς τα μέσα τα φύλλα και κολλήστε τις άκρες που βρέξατε με νερό πιέζοντας καλά να σφραγίσουν περιμετρικά, φτιάχνοντας ένα χοντρό στεφάνι. Με ένα πιρούνι τρυπήστε ελαφρά την επιφάνεια του φύλλου για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

Ψήστε τη μηλόπιτα στη χαμηλή σχάρα του φούρνου στους 200 °C στον αέρα για περίπου 15΄. Κατόπιν χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 170 °C

και ψήστε για ακόμα 25΄-30΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει εντελώς.
Όταν θέλετε να σερβίρετε πασπαλίστε την επιφάνειά της με ζάχαρη άχνη και κανέλα και κόψτε σε τρίγωνα κομμάτια.

Τip
Μπορείτε να φτιάξετε την πίτα, αντικαθιστώντας τη σφολιάτα με ζύμη για τάρτα.