Εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη γαλατόπιτα!

Εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη γαλατόπιτα!

Δεν υπάρχει πιο απλή συνταγή. Φτιάξε αυτήν την πεντανόστιμη γαλατόπιτα!


Υλικά:
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
30 γρ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγο ακόμα βούτυρο ή ηλιέλαιο για το πυρέξ
Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα σε μια απλωτή κατσαρόλα στη φωτιά για να ζεσταθεί . Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι , το κορν φλάουρ και τις βανίλιες για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα .


Όταν το γάλα στην κατσαρόλα αρχίζει να αχνίζει (πριν βράσει) παίρνουμε δυο-τρεις κουταλιές με την μεγάλη κουτάλα της σούπας και το προσθέτουμε στο μίγμα του μίξερ ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα . Αδειαζουμε τότε όλο το περιεγχόμενο του μίξερ μέσα στη κατσαρόλα , στο γάλα που κοντεύει να βράσει και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα . Περιμένουμε να πάρει βράση και τότε θα δούμε ότι αρχίζει να πήζει.


Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η κρέμα . Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.


Ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι το βούτυρο έχει λιώσει και έχει ενσωματωθεί στην κρέμα . Αδειάζουμε τότε την κρέμα αυτή σε καλά βουτυρωμένο ή λαδωμένο πυρέξ (20x30) και ισιώνουμε την επιφάνειά της με τη βοήθεια σπάτουλας . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην κάτω σχάρα , για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί καλά.


Μόλις κρυώσει λιγάκι , πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Καλή επιτυχία!


tasteoflife.com.gr