Συστατικά
225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
έξτρα αλεύρι για το πασπάλισμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. βούτυρο, σε κύβους
50 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
6 μισά αμύγδαλα για το σερβίρισμα
125-150 ml γάλα 3,5% λιπαρά
1 αυγό, χτυπημένο
μαλακό κατσικίσιο τυρί για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
μαρμελάδα σύκο για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς αέρα και πασπαλίζουμε ελαφρά ένα ταψάκι με αλεύρι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια καλή πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων μας μέχρι το μείγμα να θυμίζει τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το γάλα. Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά σχηματίζουμε μια μπάλα κάνοντας συμπαγές το μείγμα – προσπαθούμε να μην δουλέψουμε τη ζύμη πολύ, αλλιώς τα scones θα γίνουν βαριά.
Απλώνουμε τη ζύμη λίγο με το χέρι φτιάχνοντας ένα δίσκο περίπου 3 εκ. παχύ και χρησιμοποιούμε ένα αιχμηρό μαχαίρι για να κόψουμε σε 6 τρίγωνα.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί, αλοίφουμε με το χτυπημένο αυγό μας και βάζουμε από ένα αμύγδαλο σε κάθε scone.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να φουσκώσει και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε μια σχάρα.
Σερβίρουμε με κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα σύκο αν θέλουμε.

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Παγωτό που δεν έχεις ξαναφάει- Ξυλάκια αβοκάντο με γλάσο σοκολάτας

Cheesecake σε 5 λεπτά; Αυτή είναι η συνταγή που θα λατρέψεις

Παραδοσιακός μπακλαβάς; Κι όμως μπορείς να τον φτιάξεις με αυτή τη συνταγή!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Πρώτη φορά: Δείτε που έβαλε η οικογένεια Παντελίδη το τελευταίο βραβείο MAD που κέρδισε ο τραγουδιστής

«Η Σπυροπούλου δεν είναι εύκολο κορίτσι γιατί…»: Ποιος πρώην συνεργάτης της καρφώνει την παρουσιάστρια

Ο Πλούταρχος σπάει τη σιωπή του: Τι αποκαλύπτει για τη μήνυση και την υπόθεση με τις ανήλικες θαυμάστριες

loading...