Φτιάξε το απόλυτο παγωτό σάντουιτς με σπιτικό μπισκότο!

Φτιάξε το απόλυτο παγωτό σάντουιτς με σπιτικό μπισκότο!
Τώρα που έπιασαν οι ζέστες, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει!

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη:
115 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμα ταψιού
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα
65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
500 ml με γέμιση μπισκότο ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ορθογώνιο ταψάκι με διάσταση βάσης 20χ24 εκ. περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά τα ξηρά συστατικά της συνταγής δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε το αυγό και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Προσθέτετε σταδιακά και το μείγμα ξηρών συστατικών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε, ισομερώς, με μια μαρίζ στη βάση του ταψιού. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και μετά από 10 λ το βγάζετε από το ταψί και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Μέχρι να κρυώσει καλά βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη για να ξεπαγώσει τόσο όσο να μπορείτε να το “δουλέψετε”.
Μόλις κρυώσει το κέικ/μπισκότο το κόβετε στη μέση από τη μεγάλη του πλευρά. Στρώνετε πάνω από το μισό μπισκότο το παγωτό, το ισιώνετε στην επιφάνειά του και περιμετρικά και το σκεπάζετε με το άλλο μισό μπισκότο.

Το τυλίγετε σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στη κατάψυξη για 6 ώρες περίπου ή μέχρι να παγώσει καλά. Το αφαιρείτε από το αλουμινόχαρτο το κόβετε σε 4-5 κομμάτια και σερβίρετε.

sintayes.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Νοστιμότατα πιτάκια με κιμά και φέτα! Δείτε πως να τα φτιάξετε!

Δροσερή τάρτα με φράουλες από τον Γιώργο Τσούλη

H πιο light πραλίνα φουντουκιού με 55 θερμίδες! Θα την λατρέψεις