Συνταγή για ατομικά σουφλέ σοκολάτας από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη

Συνταγή για ατομικά σουφλέ σοκολάτας από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
200γρ. Ψιλοκομμένη κουβερετούρα

200γρ. Βούτυρο κομμένο σε κύβους

200γρ. Ζάχαρη κρυσταλική

4 αυγά

4 κρόκους

200γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μπολ βάζουμε σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο. Τα λιώνουμε με την διαδικασία μπεν-μαρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ετοιμαστεί αποσύρουμε το μπολ απο την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά, τους κράκους και την ζάχαρη, τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά, στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί απο τα αυγά.
3 Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάταστα αυγά σε τρεις δώσεις ανακατεύοντας καλά την κάθε δώση με το σύρμα χειρός.
4 Βουτυρώνουμε και κακαώνουμε εννιά θήκες για σουφλέ και γεμίζουμε τα 3/4 της κάθε φόρμας.
5 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε τα σουφλέ για 10-12 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν τα αναποδογιρίζουμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο πιάτο και τα σερβίρουμε.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Σίγουρα το κάνεις κι εσύ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος στο ψήσιμο της μπριζόλας!

Μήπως σε παχαίνει το πρωινό σου; Με αυτούς τους τρόπους μπορείς να μειώσεις τις θερμίδες

Πρωτάρα στη δίαιτα; Αυτά είναι τα tips για να την κάνεις «εύκολη υπόθεση»!