Συστατικά
Για τη μαρέγκα

150 γρ. ασπράδια
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Για το γλυκό

1 κιλό παγωτό της αρεσκείας σας
παντεσπάνι έτοιμο ψημένο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Το παγωτό αυτό μπορεί να γίνει και σε ατομικές μερίδες αλλά και σαν μεγάλο για όλη την οικογένεια.. Δεν αλλάζει κάτι στη συνταγή.. Εδώ δίνουμε τη συνταγή για το οικογενειακό.

Παίρνουμε ένα μπολ ικανό να χωρέσει ένα κιλό παγωτό.
Καλύπτουμε με μεμβράνη όλη την εσωτερική επιφάνεια του μπολ και ρίχνουμε το παγωτό μέσα πιέζοντας καλά απο πάνω για να εφαρμόσει καλά γύρω γύρω στο μπολ.
Κόβουμε ένα παντεσπάνι στη διάμετρο του μπολ και το τοποθετούμε πάνω απο το παγωτό πιέζοντας καλά για να εφαρμόσει και αυτό.
Βάζουμε το μπολ στη κατάψυξη για 1 ώρα.
Μόλις το βγάλουμε, το ξεφορμάρουμε έτσι ώστε το παντεσπάνι να βρίσκεται στο πάτο ενός πιάτου.
Βάζουμε το παγωτό ξανά στη κατάψυξη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο μέγιστο στο γκριλ.

Για τη μαρέγκα

Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ τα ασπράδια μαζί με τη βανίλια και 1 πρέζα αλάτι μέχρι που να αφρατέψουν και προσθέτουμε σε 10 δόσεις σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ.
Βάζουμε μαρέγκα πάνω από το παγωτό με ένα κορνέ (προσέχοντας να μη μείνει καθόλου παγωτό ακάλυπτο) και ψήνουμε τις αλάσκες σε full φούρνο στο γκριλ για 4-5΄ μέχρι που χρυσίσει απο πάνω. Αλλιώς αν έχουμε ένα φλόγιστρο μπορούμε να το κάνουμε με τη βοήθειά του χωρίς να βάλουμε το γλυκό στο φούρνο.

Tip
Εάν δούμε ότι σε 4-5 λεπτά δεν παίρνει χρώμα, μη το ψήσετε άλλο γιατί θα αρχίσει να λιώνει το παγωτό! Επίσης εαν δεν έχετε σκοπό να το σερβίρετε εκείνη την ώρα μη το ψήσετε αλλά διατηρήστε το στη κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα που θα το σερβίρετε!

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Cheesecake πάβλοβα του Άκη Πετρετζίκη

Αφράτη μπουγάτσα με φρούτα του δάσους

Muffins φουντουκιού με επικάλυψη μους πραλίνας- Θα σας ξετρελάνουν!

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Αποκάλυψη – φωτιά: Με τι απείλησε ο πατέρας της Κορακάκη την ελληνική πολιτεία που τους έγραφαν κανονικά;

Το μήνυμα της Μίνας Αρναούτη μετά το ξέσπασμα της μάνας του Παντελή Παντελίδη

Κατεδάφισαν το «αχούρι» που προπονούνταν η Άννα Κορακάκη, ανήμερα του τελικού

loading...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ