Το πιο υγρό και νόστιμο brownie πού έχετε δοκιμάσει ποτέ! Τα φουντούκια δίνουν μια extra υφή στο γλυκό. 

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μεγάλα αυγά
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
½ κγ. αλάτι
160 γρ. αλεύρι
200 γρ. φουντούκια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2 Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη αντικολλητική φόρμα για κέικ 25×25 εκ, από πάνω τοποθετούμε μια λαδόκολλα και τη βουτυροκακαώνουμε και αυτήν και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων στα 700watt μέχρι να λιώσουν.
4 Βγάζουμε το μπολ από το μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5 Προσθέτουμε μέσα στο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι με τα φουντούκια.
6 Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
7 Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά και σερβίρουμε με καραμέλα βουτύρου ή με παγωτό.

giorgostsoulis.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Η πιο εύκολη συνταγή για κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο από τον Άκη Πετρετζίκη

Δεν έχετε ιδέα σε τι χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από τον φούρνο σας! Και όχι δεν είναι για τα ταψιά…

Φτιάξε ποπ κόρν με τον ελληνικό τρόπο της Μαρί Σαντάλ

 

loading...