Το πιο υγρό και νόστιμο brownie πού έχετε δοκιμάσει ποτέ! Τα φουντούκια δίνουν μια extra υφή στο γλυκό. 

Από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη (giorgostsoulis.com)

ΥΛΙΚΑ
100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
½ κγ. αλάτι
80 γρ. αλεύρι
100 γρ. φουντούκια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη αντικολλητική φόρμα για κέικ 25×25 εκ, από πάνω τοποθετούμε μια λαδόκολλα και τη βουτυροκακαώνουμε και αυτήν και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων στα 700watt μέχρι να λιώσουν.
4 Βγάζουμε το μπολ από το μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5 Προσθέτουμε μέσα στο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι με τα φουντούκια.
6 Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
7 Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά και σερβίρουμε με καραμέλα βουτύρου ή με παγωτό. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο: 

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr:

Σοκόλαση! Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανα και λευκή σοκολάτα

Παρκά: Πώς να συνδυάσεις σωστά το απόλυτο πανωφόρι το Χειμώνα 2017! (photos)

Απίστευτα tips για να δώσεις έξτρα όγκο στα μαλλιά σου ακόμα κι αν έχεις.. δυο τρίχες!

loading...